Standardside

Hærvejsløbet 2014

Vejen - Viborg.

Vejen - Viborg 160km .

Pyh det er langt , sådan kørte tankerne rundt i hovedet på mig i december 2013 .

Vi havde forinden været nogle stykker i klubben , der havde talt en del om , det kunne være fedt at havde deltaget i Hærvejs debutten 2013.

Så i December/Januar , tog jeg modet til mig , og meldte mig til som holdkaptajn , min første rytter , blev samtidigt meldt til , det var min kone , som ikke var helt vild med ideen , men det er jo ikke altid man hører så godt , hun blev desuden også eneste kvinde på holdet.

Så var vi 2 , der blev så sendt mail rundt , til alle medlemmer i klubben om deltagelse , målet var ruten på 160km , med en fart på 27km/t. Så vidste man på forhånd , hvad man havde at træne sig op til. Farten blev senere sat ned til 25km/t , og den holdte vi.

Stille og roligt meldte flere sig til og vi endte med et hold , bestående af 12 ryttere , dog meldte en fra , men en ny overtog pladsen.

Så kunne træningen gå i gang , og den bestod af vores almindelige træninger , nogle motionsløb og en enkelt klubtur, så folk havde noget power i benene.

Der blev løbende delt  informationer om løbet rundt på mail , til alle deltagere , og Onsdag d.4/6 blev der afholdt et holdmøde , om hvordan vi ville køre , rulleskift hjælpe hinanden osv. Så alle aftaler var på plads inden løbet.

Hele ugen op til løbet , blev Dmi's hjemmeside slidt op , og meldingerne var tvetydige , den ene dag blev der meldt regn , dagen efter sol , så vi var spændte på hvad det blev , for vejret kunne godt gå hen og blive den største udfordring .

Lørdag d.28/6

Vi mødte alle op ved Vejen Idrætscenter kl 10:30 , hvor jeg som holdkaptajn , fik hentet chip , rygnummer , forplejning osv , folk fik afleveret tasker med skiftetøj der blev kørt med lastbil til Viborg.

Arrangørerne af løbet havde bare styr på det hele , og vi kunne i ro og mag , få os gjort klar til start , og få sagt farvel til familie og venner , der var mødt op for at ønske god tur.

Kl.12:11 blev vi sendt af i en flok af 23 ryttere , og starten var hektisk , da de første mange kilometer foregik på cykelsti , og mange ryttere på smalle cykelstier , giver lidt kaos , så der gik en små 8km , før vi kom til at køre som et hold , men så var vi også i gang , vi fik gang i rulleskift osv.

Vejret var det perfekte cykelvejr , 20 grader , tørvejr , let overskyet og svage vinde.

Vi havde allesammen læst om ruten , og vi vidste der , ville komme nogle stigninger undervejs , men det begyndte med stigninger fra 30km og fortsatte de næste 90-100km . Så var der forholdtvis fladt 20km , og så var der lige Dollerup bakker Cool.

Aftalerne hjemmefra blev overholdt , alle kom igennem , og alle havde en god tur.

Kort beskrivelse af turen .

Natur / nok en af Danmarks smukkeste ruter , bakker/stigninger mange ryttere , sammenhold , depoter med overflod af udvalg  af drikke og spisevarer , servicevogne på ruten , hjælpere overalt , super skiltning af ruten , glade tilskuere på ruten , og det bedste til sidst , kørsel gennem Viborg , som var omdannet til en kæmpe folkefest , med musik , dans , rød løber gennem hele gågaden  som vi skulle køre igennem , hvor folk stod og klappede og gav high five til os ryttere , det endelige mål , var på kassernen , hvor der også var fest .

Der kunne vi parkere vores cykler , hente vores tasker , få et bad og skiftet tøj , bagefter var der lidt at spise i teltet , og vi tog afsked med hinanden , 4 ryttere blev hentet i bil , vi andre havde betilt bustransport hjem , cyklerne blev læsset på en trailer med special stativ bygget til formålet. Bussen havde af afgang kl 21 og vi var tilbage i Vejen kl 23 , glade , trætte og stolte af dagens bedrifter.

Opsummering af turen.

En helt klar god oplevelse , godt vejr , fantastisk natur , godt selskab , tur arrangører der bare havde styr på det hele . Så alt i alt en super fantastisk dag .

Vi kommer igen næste år.

Jan Jørgensen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk